İzmir Büyükşehir Belediyesi, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça'da düzenlenecek 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Organizasyona 32 ülkenin genç sporcuları katılacak. Avrupa Voleybol Konfederasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilecek şampiyonaya Foça Belediyesi de katkı sunacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, tanıtım toplantısında şampiyonayı şehrin uluslararası tanıtımı için bir fırsat olarak nitelendirdi. Tugay, sporun ve spor turizminin kente katkısını vurgulayarak, İzmir'in sporcu kimliğini güçlendirdiğini söyledi. Başkan, organizasyonun dört günlük bir etkinlikten öte İzmir'in kimliğini anlatma aracı olması gerektiğini belirtti.
Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, İzmir'de yılda 25 bin 800 amatör müsabaka düzenlendiğini aktardı. Eskici, Olimpiyatlara giden sporcuların çoğunluğunun İzmir'den olduğunu vurgulayarak, şehrin spor açısından önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, İzmir'in plaj voleybolu açısından önemli bir merkez olduğunu söyledi. Aslandaş, altyapı şampiyonalarının giderek önem kazandığını ve belediye organizasyonlarının ülkeye kazandırılan etkinliklerde kritik rol oynadığını belirtti. Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ise organizasyonun ilçenin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacağını vurguladı.





