Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Ekonomi

Akdeniz'i kirleten 128 tesise 219 milyon lira ceza kesildi

Çevre Bakanı Kurum, deniz kirliliğine karşı sıfır tolerans politikasını açıklayarak 21 tesisin de kapatıldığını duyurdu

Turizm Ekonomisi - Editör·1 dk okuma
Yazı boyutu
Akdeniz'i kirleten 128 tesise 219 milyon lira ceza kesildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Akdeniz'in kirlenmesine neden olan turizm ve diğer tesislere yönelik ağır yaptırım uyguladıklarını açıkladı. Bakan Kurum, toplam 219 milyon lira ceza kestilen 128 tesisin yanı sıra 21 işletmenin de kapatılarak mühürlendiğini bildirdi. Söz konusu işlemler, çevre kirliliğine karşı sıfır tolerans politikasının somut örneğini oluşturuyor. Kurum, yalnızca söylemle değil, sahada yapılan çalışmalarla çevrenin korunduğunu vurguladı.

Bakan Kurum, Antalya'nın COP31 iklim konferansına ev sahipliği hazırlanırken, dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına karşı duyarlı olmaya devam edeceklerini belirtti. Denizlere bırakılan plastik kirliliğinin artık görmezden gelinebilecek bir mesele olmadığını ifade eden Kurum, sınırları olmayan bu sorunun kıtalar arası yayılım gösterdiğini açıkladı. Afrika'dan denize atılan plastiklerin bile Akdeniz'e ulaşabildiğini örnek veren bakan, ortak bir hazine olan denizlerin korunmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Kurum, Akdeniz'in ecdattan miras kalan bir değer olduğu kadar gelecek kuşaklara bırakılması gereken bir emanet olduğunu belirtti. Turizm Bakanı ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar kapsamında, denizleri, kıyıları, dereler ve doğal alanları kirleten hiçbir kuruluşa müsaade edilmeyeceğini açıkça ifade etti. Çevre kirliliğine karşı alınan bu kararlı tutum, bölgedeki turizm sektörünün sürdürülebilir gelişimi açısından da önem taşıyor.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler