Alarko Holding, 2024 yılında başlattığı Pozitif Etki Yeşil Yaka Programını yeni dönemine başlattı. Program bugüne kadar 93 çalışanını mezun etmiş ve sürdürülebilirlik alanında yetkinlik geliştirmeyi sürdürüyor. Holding, iklim riskleri, doğal kaynakların sorumlu kullanılması ve artan düzenlemeler karşısında yeşil dönüşüm dinamiklerini anlayan bir çalışan ekosistemi oluşturmayı hedefliyor.
Program, Alarko Topluluğunun farklı şirketlerinden çalışanları bir araya getirerek disiplinler arası etkileşimi güçlendiriyor. Böylece sürdürülebilirlik, sadece uzman ekiplerin değil tüm organizasyonun paylaşılan bir yetkinlik alanı haline geliyor. Katılımcılar, değişen küresel eğilimleri değerlendirme ve farklı sektörlerdeki uygulamaları inceleme imkanı buluyorlar.
Yeni döneme ait program içeriği, "Sürdürülebilir İnsan İlişkileri" modülüyle başlıyor ve kurumsal raporlama standartlarından döngüsel ekonomiye, sorumlu iletişimden yeşil teknolojilere uzanan konuları kapsıyor. Yıl boyunca devam edecek webinarlar ve etkileşimli etkinlikler, katılımcılara bütüncül bir bakış açısı sunacak.
Pozitif Etki Programı, Yenibirlider Derneği başta olmak üzere alanında önemli kurum ve akademisyenlerin katkılarıyla zenginleşiyor. Bu iş birlikleri sayesinde çalışanlar, akademik birikime, iş dünyasının güncel uygulamalarına ve farklı disiplinlerin perspektiflerine erişebiliyor. Program her yıl karbon nötr olarak gerçekleştiriliyor.





