Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Turizm

Amasra'ya 3 günde 100 bin turist akını: Oteller doldu taştı

Bartın ilçesi nüfusunun 16 katı ziyaretçi ağırladı, konaklama tesisleri tam kapasite

Turizm Ekonomisi - Editör··1 dk okuma
Yazı boyutu
Amasra'ya 3 günde 100 bin turist akını: Oteller doldu taştı

Bartın'ın tarihi ilçesi Amasra, 16-18 Temmuz tarihleri arasında rekor sayıda turist ağırladı. Nüfusu 6 bin 600 olan ilçeyi üç gün içinde 100 binin üzerinde ziyaretçi ziyaret ederken, ilçeye giriş yapan araç sayısı 25 bine ulaştı. Bu rakamlar, Amasra'nın nüfusunun 16 katı kadar misafir barındırdığını gösteriyor.

Turizm sezonunun yoğun döneminde konaklama tesisleri kapasitelerini maksimum düzeyde kullandı. İlçedeki otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıkarken, pansiyonlar tam doluluğa ulaştı. Okulların tatil döneminin başlamasıyla birlikte başlayan bu hareketlilik, hafta sonu etkisiyle daha da yoğunlaştı. Cuma, cumartesi ve pazar günlerinde yaşanan bu yoğun akın, ilçenin altyapısını sınırına kadar zorlayan bir turist potansiyelini ortaya koymaktadır.

Amasra, Fatih Sultan Mehmet tarafından "çeşmi cihan" (dünyanın göz bebeği) olarak nitelendirilen coğrafyasıyla yerli ve yabancı turistleri cezbetmeye devam ediyor. İlçenin muhteşem doğası, bakir koyları, tarihi mekanları, plajları ve balık ağırlıklı mutfak kültürü, ziyaretçilerin tercih nedenleri arasında yer alıyor. Turizm sektörü temsilcileri, uygun fiyatlandırmanın bu yoğun talep üzerinde etkili rol oynadığını vurgulamaktadır.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler