Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Veri ve İstatistik

Antalya'da turist sayısı 8 ayda yüzde 5,8 düştü

Ocak-Ağustos döneminde 11 milyon turist gelirken, geçen yıla göre 678 bin kişilik kayıp yaşandı

Turizm Ekonomisi - Editör·1 dk okuma
Yazı boyutu
Antalya'da turist sayısı 8 ayda yüzde 5,8 düştü

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısında düşüş eğilimi devam ediyor. 2026'nın ilk sekiz aylık döneminde (Ocak-Ağustos) şehre toplam 11 milyon 23 bin 586 turist gelirken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,8'lik bir gerileme kaydedildi. Bu düşüş, 678 bin kişilik bir turist kaybına karşılık geliyor. Ağustos ayı özelinde ise Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı 2 milyon 664 bin 364 olup, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 azaldı.

Milliyetlere göre yapılan dağılımda Rus turistler Antalya'nın en güçlü kaynak pazarı olmayı sürdürdü. Ocak-Ağustos döneminde Rusya'dan 2 milyon 667 bin turist gelirken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Rus ziyaretçilerin toplam turist sayısı içerisindeki oranı yüzde 25,9'a ulaştı. Ağustos ayında ise Rus turist akışı daha dinamik bir tablo çizdi; geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8 artış gösteren Rus turist sayısı 688 bin 89'a çıktı ve bu ay yaklaşık 52 bin ek Rus ziyaretçi şehri tercih etti.

Almanya, Antalya'nın uzun süredir en önemli Avrupa turizm pazarlarından biri olarak ikinci sıradaki konumunu korudu. Almanya'dan şehre gelen turist sayısı 2 milyon 83 bin olarak gerçekleşirken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 düşüş anlamına geliyordu. Alman turist grubunun toplam içerisindeki payı yüzde 20 olarak hesaplandı. Ağustos ayında Almanya'dan 468 bin 245 turist gelirken, bu sayı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 oranında düşüş gösterdi.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler