Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, 2026 yılı sonunda Antalya'yı ziyaret edecek Rus turist sayısının yaklaşık 3,9 milyon olacağını tahmin ettiğini açıkladı. Bu rakam, 2025 yılında kaydedilen sayıya kıyasla 100-150 bin kişilik bir gerilemeyi işaret ediyor.
Kavaloğlu, Ocak-Temmuz 2026 döneminde Antalya'ya gelen Rus turist sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 oranında azaldığını belirtti. Söz konusu dönemde Antalya'ya gelen toplam yabancı turist sayısı ise yüzde 7 düşüş yaşamış bulunuyor. Rus ziyaretçilerdeki gerilemenin, genel turizm talebindeki düşüşe kıyasla daha sınırlı kalmış olması, bu pazarın Antalya turizmi için önemini vurgulıyor.
Geçen yıl temmuz ve haziran aylarında turizm sezonunda hız kazanan Antalya, Rus turistler açısından Türkiye'nin en önemli destinasyonu konumunu koruyor. Kavaloğlu, mevcut eğilimlerin olumlu olduğunu ve Antalya'nın Rusya'dan gelen ziyaretçiler için birinci tercih destinasyonu olarak kalacağını değerlendirdi. Sektör temsilcisinin açıklamalarına göre, beklenen düşüşe rağmen Rus turizm akışı istikrarlı bir şekilde devam edecek.





