Artkim Fuarcılık, 25 yıllık faaliyetinde kimya, boya, kozmetik, gıda ve ilaç sektörlerine yönelik düzenlediği uluslararası fuarlarda 14 binden fazla katılımcı şirketi ve 100'ün üzerinde ülkeden sektör profesyonelini bir araya getirdi. Şirketin organizasyonlarına toplam 1 milyondan fazla ziyaretçi katıldı. Artkim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler, marka değerinin temelinde güven ve sürekliliğin yer aldığını belirtti.
Artkim, sadece fuar düzenlemekle kalmayıp sektörlerin uluslararası pazarlara açılmasına, yeni iş birliklerinin geliştirilmesine ve küresel ticaret ağlarına entegre olunmasına katkı sağladığını açıkladı. Şirket, Türk üretim gücünü dünya ile buluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Güler, önümüzdeki dönemde yeni uluslararası projelerle faaliyet alanını genişletmeyi hedeflediğini söyledi.
Artkim, 2026-2027 döneminde 10 etkinlik planladı. Kasım 2026'da Turkchem Eurasia ve InterDye & Textile Printing Eurasia fuarları düzenlenecek. 2027'de ise Turkchem Azerbaijan (Nisan), Cosmetics & Homecare Ingredients, Food & Nutritional Ingredients ve Pharmaist (Haziran), Turkcoat İstanbul, Putech Eurasia, Surtech Eurasia, PaintExpo Eurasia ve Adhesives & Bonding Eurasia (Kasım) fuarları yapılacak.
Artkim Yönetim Kurulu, bir kamuoyu açıklamasında marka isimlerinin benzeri organizasyonlar oluşturma çabalarına karşı yasal haklarını koruyacaklarını bildirdi. Şirket, güven, doğruluk ve etik rekabet ilkelerine aykırı olduğunu değerlendirdiği girişimlere karşı kararlı duruş sergileyeceğini vurguladı.








