Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Turizm

Bakan Ersoy, ABD Büyükelçisi Barrack ile kültür ve turizm işbirliğini görüştü

Türkiye ile Amerika arasında turizm hareketliliği, kültürel miras koruması ve kaçakçılıkla mücadelede ortak çalışmalar değerlendirildi

Turizm Ekonomisi - Editör··1 dk okuma
Yazı boyutu
Bakan Ersoy, ABD Büyükelçisi Barrack ile kültür ve turizm işbirliğini görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 27 Temmuz 2026'da Bakanlık binasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ı kabul ederek iki ülke arasındaki kültür ve turizm alanlarındaki işbirliklerini ele aldı. Görüşmede Türkiye ile ABD'nin köklü ilişkileri çerçevesinde bu alanlardaki mevcut ve potansiyel ortak çalışmalar kapsamlı biçimde değerlendirildi.

Bakanlıkta gerçekleştirilen temaşta, karşılıklı turizm hareketliliğinin geliştirilmesi başlıca gündem maddeleri arasında yer aldı. Ayrıca kültürel mirasın korunması ve kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadelede yürütülen ortak çalışmalar üzerinde duruldu. Ülkeler arasındaki diyaloğu ve kültürel bağları güçlendirecek yeni işbirliği imkânları da görüşme sırasında incelendi.

Ersoy, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Görüşmemizde, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki köklü ilişkiler çerçevesinde kültür ve turizm alanlarındaki iş birliğimizi kapsamlı şekilde ele aldık" ifadelerini kullandı. Bakan, Barrack'ın nazik ziyareti ve verimli görüş alışverişi için kendisine teşekkür ettiğini belirtti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack da görüşmenin ardından sosyal medya üzerinden Bakan Ersoy ile yapılan temaşın verimli geçtiğini dile getirerek, iki ülke arasındaki kültür ve turizm alanlarındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler