Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Otelcilik

Bebek Otel'in ortağı değişiyor: AGY Holding, İş Bankası'nın paylarını satın alıyor

TMSF kontrolündeki The Stay otel grubunda yeni hisse devri gerçekleşiyor

Turizm Ekonomisi - Editör··1 dk okuma
Yazı boyutu
Bebek Otel'in ortağı değişiyor: AGY Holding, İş Bankası'nın paylarını satın alıyor

Bebek Otel'i bünyesinde bulunduran The Stay otel zincirinde önemli bir ortaklık değişimi yaşanıyor. İş Bankası Grubu'na bağlı Maxis Girişim Sermayesi Portföy A.Ş., söz konusu otel grubundaki hisselerini Ankara merkezli AGY Holding'e devretmeye hazırlanıyor. Hisse satışı için gerekli resmi başvurular yapılmış durumda.

The Stay zincirinin sahibi iş insanı Muzaffer Yıldırım, 2026 yılının başında gerçekleştirilen bir operasyon sonrasında tutuklanmış ve şirketlerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında tutuklanan Yıldırım, Temmuz 2026'de ev hapsi kararıyla tahliye edilmişse de, şirketlerine atanan kayyum uygulaması devam etmektedir.

İş Bankası Grubu'nun The Stay'deki ortaklığı geçen yıl ağustos ayında başlamıştı. Maxis Girişim Sermayesi, şimdi elindeki payları devralmak isteyen AGY Holding'in hissedarları arasında Türk Metal Sendikası'nın eski Genel Başkanı merhum Pevrul Kavlak'ın oğlu Gökhan Kavlak ile Anadolu Hotels ve Agaya Hotels gruplarının patronu Gün Emre İçer bulunuyor.

Yıldırım'ın tutuklanmasından bu yana The Stay otel zinciri ile ilgilenen yerli ve yabancı şirketler olmuş olsa da, zincirin bütünü satılmamıştır. Ancak Maxis Girişim Sermayesi'nin hisse devri süreci, grup içinde yapısal değişikliklerin devam ettiğini göstermektedir.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler