İstanbul'un Bebek semtinde 8 Temmuz itibarıyla yeni bir restoran açıldı. Sekizdeyiz Bebek adlı mekan, İnşirah Sokak'ta misafirlerini ağırlamaya başladı. Kurucu ortakları Pınar Özdemir ve Ahmetcan Başar tarafından kurulan işletme, et ağırlıklı mutfak, meze seçkisi ve bar alanıyla hizmet veriyor. Yaklaşık 100 kişilik kapasitesiyle tasarlanan mekan, öğle servisinden akşam saatlerine kadar açık kalıyor.
Sekizdeyiz Bebek'in menüsü yerel ürünlerden ilham alınarak hazırlanmış. Mekanın tasarımı Baran Aslan Studio ve Palazzo Interior tarafından gerçekleştirildi. Kurucu ortak Pınar Özdemir, işletmenin amacını "insanların yeniden birbirine zaman ayırabildiği bir yaşam alanı" olarak tanımladı. Ahmetcan Başar ise "iyi bir restoran"ın sadece yemek sunmakla sınırlı olmadığını, müzik, tasarım ve servis kalitesiyle bütün olarak misafir deneyimini şekillendirmesi gerektiğini belirtti.
Açılış gecesinde düzenlenen çekilişte 35 kişiye konser bileti hediye edildi. Mekanın ferah mimarisi ve rafine mutfağı Bebek bölgesinin yeni gastronomi adresleri arasında yer almayı hedefliyor. Basın sorumlusu Derya Naz Çekem tarafından sağlanan bilgilere göre, mekan hakkında daha fazla bilgi sosyal medya hesabı @sekizdeyizbebekten ve web sitesinden alınabilir.







