Muğla'nın Bodrum ilçesine bugün iki kruvaziyer gemisi yanaşarak toplam 2 bin 437 yolcu getirdi. Sabah saatlerinde Bodrum Cruise Port'a ulaşan gemilerden Fransa bayraklı Le Champlain, ilçeye ilk kez uğradı. Bahamalar bayraklı Brilliance Of The Seas ise Mikonos'tan gelerek aynı limanda demirledi. Yolcuların ağırlıklı olarak Amerikalılardan oluştuğu bildirildi.
Le Champlain, 131 metrelik boyuyla saat 07.00 sularında Rodos'tan Bodrum'a geldi. Gemide 166 yolcu ve 123 mürettebat bulunuyor. Geminin akşam saat 21.00'de Santorini'ye doğru yola çıkması planlanıyor.
Brilliance Of The Seas ise 294 metre uzunluğuyla dikkat çekiyor ve saat 07.20'de Mikonos'tan ayrılarak Bodrum'a ulaştı. Gemide 2 bin 271 yolcu ile 860 mürettebat yer alıyor. Yolcuların büyük bölümünü Amerikalı turistlerin oluşturduğu geminin, iki kruvaziyerle birlikte limanda yoğun bir gün yaşattığı görülüyor.
Ilçede gün nasıl geçti
Kaynaklara göre gemilerden inen yolcular, Bodrum'un tarihi ve turistik noktalarını gezdi. Turistlerin ilçe çarşısında alışveriş yaptığı da aktarıldı. Limandaki hareketlilik dronla görüntülenerek iki büyük geminin Bodrum kıyısındaki görünümü kayda alındı.
İki gemide toplam 2 bin 437 yolcu ve 983 mürettebat bulunuyor. Bu tablo, kruvaziyer seferlerinin Bodrum'un kısa süreli turist akışında önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor.
Kaynaklar: Haberler.com Turizm, Haberler.com Turizm, Haberler.com Turizm





