Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Turizm

Booking'in Türkiye'ye dönüşü turizm sektörünün rekabet gücünü güçlendirecek

POYD Bodrum Temsilcisi, uluslararası çevrim içi rezervasyon platformlarının yasal çerçevede faaliyet görmesinin sektöre kazanım sağlayacağını vurguladı

Turizm Ekonomisi - Editör··1 dk okuma
Yazı boyutu
Booking'in Türkiye'ye dönüşü turizm sektörünün rekabet gücünü güçlendirecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelen ve uluslararası çevrim içi rezervasyon platformlarının ülkede yeniden faaliyet göstermesinin önünü açacak düzenleme, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılanıyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi Yiğit Girgin, söz konusu yasal değişikliklerin yalnızca dijital rezervasyon kanallarını değil, Türkiye'nin küresel turizm pazarındaki konumunu da güçlendireceğini ifade etti. Girgin'e göre, küresel ölçekte faaliyet gösteren platformlarla kurulacak güçlü iş birliği, sektörün sürdürülebilir gelişimi için kritik önem taşıyor.

Booking.com gibi dünyanın en etkin rezervasyon platformlarından birinin Türkiye'de yasal zeminde hizmet vermesinin, ülkenin uluslararası görünürlüğünü ve erişilebilirliğini artıracağını vurgulayan Girgin, günümüzde seyahat kararlarında dijital araçların belirleyici rolünü altını çizdi. Türkiye'nin bu tür küresel ağlardan uzak kalmasının mümkün olmadığını belirten POYD temsilcisi, böyle bir adımın hem yabancı ziyaretçilerin rezervasyon işlemlerini hızlandıracağını hem de ülkenin turizm sektöründeki rekabet avantajını yükseltecek olduğunu söyledi.

Hazırlanan düzenlemede yer alan faaliyet izni, komisyon oranları ve turizm katkı payı gibi hükümlerin dengeli bir yapı oluşturduğunu belirten Girgin, bu koşulların uluslararası markaların Türkiye'ye yatırım yapmasına engel teşkil etmeyeceğini vurguladı. Milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan güçlü bir pazara sahip olan Türkiye'nin, uluslararası şirketleri çekmekten aciz olabileceği düşüncesini reddeden Girgin, oluşturulan yeni düzenleyici çerçevenin sektöre ve turist memnuniyetine önemli bir kazanım getireceğini ifade etti.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler