İstanbul Havalimanı 30 Ağustos Pazar günü günlük uçuş sayısında yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Söz konusu tarihte havalimanından toplam 1787 uçak havalandı ve bu rakam Türkiye ile Avrupa'da tüm zamanların en yüksek günlük uçuş sayısı olarak kaydedildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından duyurulan bu başarı, 2026 yaz sezonunun son günlerinde yaşanan yoğun hava trafiğinin somut göstergesi niteliğinde.
Havalimanının kendi rekorunu kısa bir zaman dilimi içinde tekrar geliştirmesi, Ağustos ayında yaşanan trafiğin yoğunluğunu ortaya koymaktadır. 16 Ağustos 2026'da İstanbul Havalimanı'nda 1739 uçuş gerçekleştirilmiş ve bu sayı o tarihte rekor olarak kaydedilmişti. 30 Ağustos'taki 1787 uçuş, bu önceki rekorun 48 uçuş üzerine eklenerek yenilenmesini sağladı. Böylece havalimanı, iki haftalık dönem içinde iki kez tarihî bir başarı elde etmiş oldu.
Zafer Bayramı hafta sonu ile çakışınca trafik zirveye çıktı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Pazar günü ile birleşmesi, seyahat hareketliliğinin olağanüstü düzeyde artmasına neden oldu. Hafta sonu tatili ile ulusal bayramın bir araya gelmesi, yurtiçi ve yurtdışı seyahat talebini önemli ölçüde yükseltmiş, bu durum havalimanının kapasitesini tam anlamıyla test etmiştir. Yoğunluk, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve dünya hava ulaşımındaki merkezi konumunu bir kez daha vurgulayarak, operasyonel başarısını kanıtlamıştır.




