Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Kruvaziyer

Kuşadası Limanı'na üç kruvaziyer yanaştı, 5 bin 400 yolcu kıyıya çıktı

Yolcular sabah saatlerinde gemilerden indi; bir kısmı alışverişi, bir kısmı Efes ve Meryem Ana Evi'ni tercih etti

Turizm Ekonomisi - Editör·1 dk okuma
Yazı boyutu
Kuşadası Limanı'na üç kruvaziyer yanaştı, 5 bin 400 yolcu kıyıya çıktı

Kuşadası Ege Port Limanı'na 14 Ekim 2026 sabahı üç kruvaziyer yanaştı. Gemilerden inen toplam 5 bin 400 turistin çoğunluğunu ABD'li yolcular oluşturdu. Yanaşma saatleri sabah olarak bildirildi. Turistler kıyıya indikten sonra kentte farklı rotalar izledi.

Yolcuların bir kısmı kent merkezindeki alışveriş noktalarını tercih ederken, bir kısmı Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi'ni ziyaret etti. Selçuk sınırları içinde yer alan bu iki tarihi ve dini mekan, Ege'ye gelen yabancı ziyaretçilerin sık uğradığı duraklar arasında yer alıyor. Böylece tek bir liman girişi, hem alışveriş hem de kültür gezisini bir arada sundu.

Kıyıdan görüntüler

Haberde dikkat çeken bir başka unsur ise balıkçı tekneleri oldu. Bu tekneler dronla görüntülendi ve kayıtlar liman çevresindeki deniz manzarasını ortaya koydu. Kruvaziyer turizmi ile kıyının geleneksel balıkçılığı böylece aynı çerçevede yer aldı.

Kruvaziyer turizmi, kıyı kentlerine kısa süreli ziyaretlerle gelir sağlayan bir turizm türü olarak biliniyor. Bu tür ziyaretlerde yolcuların yaptığı harcamalar, yerel esnafın ve rehberlerin işine de katkı sunuyor. Kuşadası da Ege kıyısındaki önemli limanlardan biri olarak bu hareketliliğin öne çıktığı noktalardan biri.

Kaynak: Haberler.com Turizm

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler