Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 30 Eylül 2026'da Kütahya'da gerçekleştirdiği ziyarette Arkeoloji ve Maden Müzesi'nin açılışını yaparak şehrin turizm altyapısına yönelik önemli bir adımı gerçekleştirdi. Müze, 62 bin 701 eseri koruma altında tutacak; bunlardan yaklaşık 3 bin 300'ü teşhir alanında yer alacak. Arkeoloji, kent ve etnografya, çini gibi farklı koleksiyonları içeren müze, Kütahya'nın tarihi ve kültürel mirasını ziyaretçilere sunmaya başladı.
Bakan Ersoy, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette, Kütahya'nın kültür ve turizm alanındaki gelişimini vurgulayan önemli bir rakam paylaştı. Son 24 yılda şehrin kültür ve turizm sektörüne 612 milyon lira yatırım yapıldığını açıklayan Ersoy, bu rakamın Kütahya'nın turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik kararlı adımları yansıttığını belirtti.
Ersoy, Kütahya'nın tarihî ve kültürel zenginliklerinin korunmasıyla sınırlı kalınmayacağını, şehrin turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Vali Musa Işın ve AK Parti Kütahya milletvekilleriyle bir araya gelen Bakan Ersoy, hemşehrilerin beklentilerini dinleyerek Türkiye Yüzyılı hedeflerine uygun çalışmaların sürdürüleceği mesajını verdi. Müze açılışı ve yatırım rakamları, Kütahya'nın kültür turizmi alanında önemli bir merkez haline gelmesinin temelini oluşturacağı değerlendirilmektedir.





