Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Turizm

Nepal'de sel felaketinde 95 ölü, 291 turist kayıp

Himalayalar'daki Rasuwa bölgesinde meydana gelen şiddetli selde en az 384 kişi kayıp durumda

Turizm Ekonomisi - Editör·1 dk okuma
Yazı boyutu

Nepal'in Himalayalar'daki Rasuwa bölgesinde meydana gelen sel felaketinde en az 95 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin turizm kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Tibet sınırındaki bu dağlık alanda meydana gelen şiddetli selde 291'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 384 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ilk belirlemelere göre en az 25 kişinin kurtarıldığı kaydedilmiştir.

Sel, 27 Ağustos 2026 sabah saatlerinde Bhotekoshi Nehri çevresindeki yerleşim yerlerinde meydana geldi ve geniş bir alanda hasar oluşturdu. Turizm kurulu, kayıp yabancılar arasında 105 Hindistan vatandaşının bulunduğunu açıklamıştır. Bölgenin dağlık ve ulaşımı zor coğrafyası, arama kurtarma operasyonlarını zorlaştırmakta ve ölü sayısının artması ihtimalini gündeme getirmektedir.

Yetkili kurumlar, sel sırasında Bhotekoshi Nehri çevresindeki binaların ve altyapının önemli ölçüde zarar gördüğünü belirtmiştir. Kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumlar, kayıp kişileri bulma amacıyla arama kurtarma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Nepal'in turizm sektörü için bu felaket, bölgeye gelen ziyaretçilerin güvenliği konusunda ciddi endişeler yaratmıştır.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler