Next Economies Forum'un tarihinin 4-6 Nisan 2027 olarak değiştirildiği açıklandı. Uluslararası forum Kahire'deki Heliopolis Sürdürülebilir Kalkınma Üniversitesi'nde düzenlenecek. Etkinliğin teması "Eylemde Birlik" olarak belirlenmiş, erken kayıt süreci başlamıştır.
Türetim Ekonomisi Derneği ve Heliopolis Üniversitesi ortaklığında organize edilen forumda ekonomistler, sosyal girişimciler, aktivistler, politika yapıcılar ve akademisyenler bir araya gelecek. Club of Rome, Greenpeace, Ashoka, Oxfam ve Wellbeing Economy Alliance gibi 80 uluslararası ağ ve kurum stratejik ortakları arasında yer alıyor. Stratejik ortakların sadece bu kurumlarından 200 delegenin katılması beklenirken, toplam katılımın en az 800 kişi olması hedefleniyor.
Program beş gün sürecek. İlk iki gün uluslararası hareketlerin iç stratejileri toplantılarına ayrılacak. 4-6 Nisan'daki üç günlük ana programda paneller, atölyeler, interaktif oturumlar ve ortak tasarım alanları yer alacak. Kayıtlar nexteconomies.net adresinden yapılabiliyor.
Forum, 1977'de Dr. Ibrahim Abouleish tarafından kurulan SEKEM girişiminin 50. kuruluş yıl dönümüne denk geliyor. SEKEM, çöl biyodinamik tarımla üretime kazandırılan ve eğitim, sağlık ile etik iş modellerini birleştiren bir kuruluş. "Sevgi Ekonomisi" modeliyle ekonomik değerin sosyal ve ekolojik etkiyle birlikte değerlendirilmesini savunuyor. SEKEM CEO'su Helmy Abouleish, forumun gelecek ekonomilerin işbirliği, insan onuru ve ekolojik sorumluluk üzerine inşa edilmesi gerektiğine işaret etti.
Türetim Ekonomisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Uygar Özesmi, eski ekonomik modellerin ötesine geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, hem insanların hem de gezegenin esenliği adına ekonomik sistemlerin dönüşümü için ortak eylem altyapısı inşa ettiklerini belirtti.






