Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Sanat Turizmi

Rize'de 15. Uluslararası Tulum ve Halk Dansları Festivali tahta araba yarışıyla renklendi

Ardeşen'de düzenlenen festivalde 12 ülkeden dansçılar katılarak uluslararası yarışmaya hız verdi

Turizm Ekonomisi - Editör··1 dk okuma
Yazı boyutu
Rize'de 15. Uluslararası Tulum ve Halk Dansları Festivali tahta araba yarışıyla renklendi

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 22 Temmuz 2026'da gerçekleştirilen 15. Uluslararası Tulum ve Halk Dansları Festivali, tahta arabalarla yapılan yarışma etkinliğiyle renkli görüntülere sahne oldu. Festivale 12 farklı ülkeden gelen 450 dansçı katılarak, geleneksel Türk kültürünün uluslararası boyutunu sergiledi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Ülkeler Arası Tahta Araba Yarışması" katılımcılar arasında eğlenceli bir rekabet ortamı oluşturdu. Yarışmada kadın ve erkek kategorilerinde ayrı ayrı derecelendirilme yapılırken, Kolombiya kadınlar kategorisinde, Türkiye ise erkekler kategorisinde başarılı performans gösterdi. Etkinlik, geleneksel araç tasarımı ve spor ruhunun birleşiminde bir kültür şöleni haline geldi.

Ardeşen'de düzenlenen bu uluslararası festival, Rize'nin turizm potansiyelini artırırken, yerel kültürün korunması ve yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynuyor. Festivalde yer alan çeşitli etkinlikler, katılımcı ülkelerin halk danslarını tanıtma ve kültürel değişim sağlama amacıyla tasarlandı. Böylece bölge, hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için çekici bir kültür merkezi konumunu güçlendirdi.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler