TÜRSAB Genel Merkezi'nde 13 Ekim 2026 günü, Türkiye'deki başlıca seyahat acentalarını temsil eden isimler bir basın toplantısı düzenledi. Görüşmede, yabancı dijital konaklama platformlarını ilgilendiren düzenlemenin yasalaşması halinde doğabilecek eşitsizliklere dikkat çekildi. Katılımcılar bu tablonun yerli ve milli acentalar aleyhine haksız rekabet ortamı yaratacağını ifade etti.
İstişare toplantısında öne çıkanlar
Toplantı, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın öncülüğünde gerçekleşen bir istişare niteliği taşıdı. Oturuma TÜRSAB Başkan Yardımcıları Davut Günaydın ve Hasan Eker ile yönetim kurulu üyeleri Mert Vardar, Tülay Salihoğlu ve Gürkan Özcan katıldı. Başkan Başdanışmanı Yıldırım Taş ile Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever de toplantıda yer aldı. Yerli ve milli tur operatörleri ile haksız rekabete maruz kaldığını dile getiren acenta temsilcileri de oturuma katılım gösterdi.
Bağlıkaya, meclise gelmesi beklenen düzenlemenin mevcut biçimiyle yasalaşmaması için sektör adına yürütülen çalışmalara değindi. Bu çalışmaların, düzenlemenin sektör üzerindeki etkilerini ortaya koymayı amaçladığı anlatıldı. Bağlıkaya'nın değerlendirmesi, düzenlemenin şu haliyle kabul edilmemesi yönünde bir tutum sergilediğini gösteriyor.
İstişare toplantısının ardından TÜRSAB yönetimi ile seyahat acentası yöneticileri basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Söyleşide, toplantıda ortaya konan görüşler ayrıntılarıyla aktarıldı. Toplantıda öne çıkan başlık, acentaların eşit koşullarda rekabet edebilmesi talebi oldu.
Kaynak: Turizm Güncel





