Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Ekonomi

Türkiye AB vize serbestisi için 6 kritere yönelik çalışmalarını başlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 13 yıldır karşılanmayan şartların giderilmesine yönelik yeni hamleyi açıkladı

Turizm Ekonomisi - Editör··1 dk okuma
Yazı boyutu
Türkiye AB vize serbestisi için 6 kritere yönelik çalışmalarını başlattı

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yürüttüğü vize serbestisi müzakerelerinde 13 yıldır tamamlanamayan altı kriterin giderilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma süreci başlatıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının koordineli çabalarıyla bu dosyanın yeniden ele alındığını açıkladı.

Yılmaz, Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan bir bilim kurulunun çalışmalarını yönettiğini ve kendisinin de bu sürecin koordinasyonunda aktif rol aldığını belirtti. Söz konusu kurul, ilgili bakanlıkların temsilcilerini bir araya getirerek ortak bir yaklaşım geliştirmiş; bu çalışmalar sonrasında yeni bir strateji ortaya konulmuştur. Yılmaz, kişisel verilerin korunmasının bu altı kriter arasında en önemli başlıklardan biri olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin yerine getirmesi gereken kriterler arasında Avrupa Birliği Polis Örgütü (Europol) ile operasyonel işbirliği anlaşmasının imzalanması, Avrupa Konseyi'nin Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO) tarafından yolsuzlukla mücadelede önerilen tedbirlerin uygulanması, kişisel verilere ilişkin mevzuatın AB standartlarına uyarlanması, suç bağlantılı konularda tüm AB üyeleriyle işbirliği ve Geri Kabul Anlaşması'nın tam uygulanması yer almaktadır. Terörle mücadele mevzuatının AB standartlarıyla uyumlu hale getirilmesi de bu başlıklar arasında bulunmaktadır.

Yılmaz, yapılan bu hazırlık çalışmalarının ardından Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Avrupa kurumlarıyla resmi istişarelerin başlatılacağını ifade etti. Bu yeni istişare süreci, Türkiye'nin vize serbestisine doğru atması gereken adımların netleştirilmesinde belirleyici olacaktır.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler