Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Basın Bülteni

Uluslararası Gastronomi Film Festivali Kars'ta başladı

Gastronomi ve sinema alanlarını birleştiren festival 12 Temmuz'a kadar devam edecek

Turizm Ekonomisi - Editör··1 dk okuma
Yazı boyutu
Uluslararası Gastronomi Film Festivali Kars'ta başladı

Uluslararası Gastronomi Film Festivali'nin Kars edisyonu 11 Temmuz'da başladı. Festival 12 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek ve Gastro Sınıf atölyeleri, Sine Sınıf gösterimleri, söyleşiler, uluslararası yarışma belgesel seçkisi ve açık hava film gösterimleri içerecek.

Festivali kuran Gülper Ergün, açılış konuşmasında Anadolu'nun kültürel mirasını gastronomi ekseninde sinema aracılığıyla uluslararası platformlara taşımayı hedeflediklerini söyledi. Ergün, Kars'ın katmanlı kültürü ve zengin mirasından dolayı festival için anlamlı bir lokasyon olduğunu belirtti. Festivali destekleyen Yalçın İnam ise dört yıl önce festival fikrini ilk duyduğunda heyecan yaşadığını ve Kars'a bu tür kültürel bir etkinlik kazandırmayı sorumluluk olarak gördüğünü ifade etti.

Festivalde ilk etkinlik olarak "Mutfağın Vicdanı: Gastronomide Etik ve Sürdürülebilirlik" başlıklı Gastro Sınıf düzenlendi. Şef Efe Çetin, Kars gastronomisinin yalnızca kaz ve gravyer gibi yöresel ürünlerden ibaret olmadığını, bu ürünlerin değerini doğru işleyen ve tanıtan şeflerin belirleyici olduğunu vurguladı. Çetin, üreticilerin yıllara yayılan emeğinin Kars mutfağının önemli unsurlarından biri olduğunu aktardı.

Festivalde "Salyangozun Yolculuğu", "The Table" ve "Agop'un Kazı" belgesellerinin gösterimleri yapıldı. "Ustalık, Zanaat ve Hikaye: Bir Yemeği Kültüre Dönüştüren Nedir?" başlıklı söyleşide Cüneyt Asan, Hazer Amani, Suat Yılmaz ve Süleyman Tarakçı yer aldı. Yılmaz, Çıldır Gölü'nün balığını ve Kars'ın gastronomi kültürünü misafirleriyle buluşturmaktan gurur duyduğunu söyledi. Tarakçı ise yöresel mutfakların markalaşmasının kültür emperyalizmine karşı bir direniş olduğunu belirtti.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler