Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Turizm

Uzungöl'de sağanak ve heyelan: Turistik yol kapandı

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezinde Koşon Deresi taştı, bölgedeki tesislere erişim kesildi

Turizm Ekonomisi - Editör·1 dk okuma
Yazı boyutu

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl'ün yüksek kesimlerinde 30 Ağustos 2026'da etkili olan sağanak yağışlar, bölgede taşkın ve heyelan olaylarına neden oldu. Koşon Deresi taştığı sırada, dünyaca ünlü turizm merkezine ulaşım sağlayan yol kapanarak turistik tesislerin erişimi kesildi. Güzergahtaki bazı tur araçları yolda kaldı ve bölgede derhal müdahale çalışmaları başlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önceden uyarısında bulunduğu şiddetli yağış, Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili oldu. Uzungöl'ün Galoomad mevkisinde meydana gelen taşkın ve heyelan olayında, irili ufaklı taş ve toprak malzeme yolu kapladı. Ulaşıma kapanan yolda, tur araçlarının sıkışması nedeniyle acil müdahale ihtiyacı ortaya çıktı.

Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediye ekipleri, iş makineleri destekli temizlik ve yol onarım çalışmalarına başladı. Karester Yaylası'na da ulaşım sağlayan yolda benzer çalışmalar yürütüldü. Yetkililer, bölgede yağışın etkisinin devam edeceğini belirterek, özellikle turistler ve sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler