14. TAYK-Eker Olympos Regatta yelken yarışlarının ilk günü 7 Ağustos'ta Kalamış açıklarında tamamlandı. Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü, Türkiye Yelken Federasyonu ve Eker Süt Ürünleri iş birliğiyle düzenlenen organizasyonda J70 sınıfında 9 tekne yarıştı. Yarışlar 240 derece yönünden 8-9 knot şiddetinde esen rüzgarla başladı ve gün ilerledikçe rüzgar kuzeye dönerek 9-10 knot seviyelerine ulaştı.
J70 kategorisinin ilk gün sıralamasında Onur Ererdağ dümeninde Team Nautique Yachting birinci oldu. Alp Doğuoğlu'nun yönettiği Ada JR ikinci, Ahmet Eker dümenindeki Eker Kaymak üçüncü sırada yer aldı. Gün boyunca yapılan üç yarış sonrasında sıralama belirlenirken, Happyhour JR, Izocam Racing Team, MAYK, Eker Dip&Chips, On The Rockss ve NTS Danışmanlık takımları da yarışa katıldı. J70 Başhakemi Gökhan Caner, ekiplerin değişen hava koşullarına rağmen güvenli bir ortamda başarılı ve centilmence bir mücadele sergilediğini belirtti.
Yarışlar 8 ve 9 Ağustos'ta Kalamış açıklarında devam edecek. Organizasyon 16 Ağustos'a kadar İstanbul'un farklı parkurlarında sürecek. "Rüzgarı Yakala" mottosuyla düzenlenen 14. TAYK-Eker Olympos Regatta'da sporcular J70, J70 Match Race, Hareketli Salma, IOM ve Yat sınıflarında mücadele edecek. 11-12 Ağustos'ta Moda açıklarında J70 Match Race yarışları yapılacak, 11-13 Ağustos'ta Fenerbahçe Yelken Kulübü ev sahipliğinde Hareketli Salma yarışları düzenlenecek.





