Corendon Airlines, Royal Avis iş birliğiyle 2026-2027 umre sezonunda yaz aylarında da operasyon yürütmeye başladı. Şirket, 1 Temmuz'da Antalya Havalimanı'ndan saat 07.30'de kalkış yapan XC9903 uçuş koduyla ilk seferini gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat 15 dakika süren direkt uçuş sonrasında yolcular yerel saatle 10.45'te Cidde'ye ulaştı.
Hac ve umre uçuşlarının geleneksel olarak yaz sezonunda sınırlı düzeyde gerçekleştirildiği dönemde Corendon Airlines, kutsal topraklara yönelik seferlerini kesintisiz sürdürüyor. Antalya çıkışlı Cidde seferleriyle başlayan yaz operasyonları, sonraki dönemde Konya, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli ve Ankara havalimanlarından da devam edecek. Şirket, kış sezonunda Avrupa'nın çeşitli noktalarından ve Türkiye'deki 30 havalimanından umre operasyonları yürütmektedir.
Corendon Airlines Kıdemli Charter Satış Müdürü Umut Okutan, kutsal toprakların şirket için stratejik önem taşıdığını belirtti. Okutan, Avrupa'da başarıyla sürdürülen hac ve umre operasyonlarının ardından Antalya çıkışlı direkt Cidde uçuşlarını yolcularla buluşturmaktan söz etti. Operasyonların genişletilmesiyle misafirlere daha fazla noktadan ulaşılması hedefleniyor.
Royal Avis Aviation Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Dinçer, hac ve umre operasyonlarında sahip olunan güçlü organizasyon yapısı ve geniş iş ortaklığı ağıyla sektöre katkı sağlandığını söyledi. Dinçer, Corendon Airlines ile gerçekleştirilen iş birliğinin bu altyapının doğal yansıması olduğunu ifade etti. Royal Avis, bu yıl operasyon kapasitesini 6 uçağa çıkardığını açıkladı.








