Japonya'nın köklü otel zinciri Hotel Okura, Türkiye pazarına ilk adımını atıyor. 1958 yılında kurulan ve günümüzde Japonya ile uluslararası alanda 80 otel işleten şirket, Kapadokya bölgesinde yeni bir termal resort projesi hayata geçirecek. Proje, Tokyo'da imzalanan iş birliği anlaşmasıyla resmiyet kazandı ve 2028 yılında açılması planlanıyor.
Hotel Okura Co. Ltd ile İstanbul merkezli gayrimenkul ve turizm yatırım grubu KK Universal arasında imzalanan anlaşma, şirketin Avrupa'daki büyüme stratejisinin önemli bir basamağını oluşturuyor. Kapadokya'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Mustafapaşa köyünde inşa edilecek Hotel Okura Thermal Resort & Spa Cappadocia, bölgenin en kapsamlı termal ve wellness yatırımlarından biri olarak tasarlandı. Tesis, 102 oda ile hizmet verecek ve 3 bin 500 metrekarelik bir spa ve wellness merkezi içerecek.
Proje, Japon misafirperverlik anlayışı "Omotenashi" ile Kapadokya'nın tarihi ve kültürel dokusunu birleştirme hedefiyle tasarlanmıştır. Otel, Hotel Okura'nın dünyaca ünlü teppanyaki restoran markası Sazanka Restaurant'ı da barındıracak. Bölgenin en nitelikli mineral zenginliğine sahip lisanslı termal suyu kullanılacak olan tesis, çağdaş lüks anlayışıyla kültürel dokuyu yeniden yorumlayacak.
Hotel Okura Başkanı Toshihiro Ogita, Kapadokya gibi dünyanın öncü destinasyonlarında markalarını hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Japon misafirperverliğini Türkiye'nin kültürel zenginliğiyle buluşturarak iki ülke arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Şirket, Kapadokya yatırımının ardından Türkiye'de yeni otel projelerini de değerlendirmeyi planlarken, İstanbul'da planlanan ikinci proje ise uzun vadeli büyüme stratejisinin sonraki adımını oluşturacak.





