Flash
Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.Sektörün kalbi buradan atıyor — haber, analiz, e-dergi.Turizm Ekonomisi yeni nesil altyapıya taşındı.
Turizm Ekonomisi
Reklam İçeriği · Sponsorlu
Basın Bülteni

SAYD, yabancı dijital konaklama platformları kanun taslağına itiraz etti

Dernek, temsilcilik ofisi açılmasıyla sınırlı düzenlemenin yerli acentaları haksız rekabete maruz bırakacağını savunuyor

Turizm Ekonomisi - Editör·1 dk okuma
Yazı boyutu
SAYD, yabancı dijital konaklama platformları kanun taslağına itiraz etti

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan "Yabancı Dijital Konaklama Platformlarına İlişkin Kanun Teklifi"nin TBMM komisyon gündemine alınmasına karşı çıktı. Dernek, taslağın 1618 sayılı Kanun'un getirdiği yasal sorumlulukları aşındıracağını ve tüketici haklarını zedeleyeceğini savundu. SAYD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gem, konuyla ilgili resmi basın açıklaması yayınladı.

Kanun teklifinde yabancı platformların Türkiye'de yalnızca temsilcilik ofisi açarak faaliyet görmesine izin verilmesinin öngörüldüğü belirtildi. SAYD, bu formülün yerli seyahat acentalarının mesleki hukukunu ve kazanımlarını tehlikeye atacağını iddia etti. Dernek, 17 bini aşkın yerli acentanın bu düzenleme nedeniyle ağır haksız rekabet koşullarıyla karşı karşıya kalacağını öne sürdü.

SAYD, tüketicilerin Tüketici Hakem Heyetleri ve mahkemeler nezdinde muhatapsızlık sorunuyla karşılaşacağını vurguladı. Dernek ayrıca yabancı platformların algoritmik fiyat manipülasyonları yapabileceğini ve Türkiye turizminin dijital veri egemenliğinin tehdit altında olduğunu ileri sürdü. Gem, bu konulara ilişkin somut gerekçeleri resmi açıklamada sunduğunu belirtti.

Dernek, konunun kamuoyuna tarafsız ve doğru aktarılmasını istedi. SAYD, gerektiğinde röportaj, detaylı teknik değerlendirme veya görüş talepleri için iletişime geçilmesini duyurdu. Mehmet Gem'in iletişim numarası +905336304269 olarak kaydedildi.

PaylaşXFacebookLinkedInTelegramWhatsApp

Yorumlar

Her yorum editör onayına düşer. Hakaret, yalan haber ve kişilik hakları ihlali yayımlanmaz.

İlk yorumu sen yaz.

İlgili haberler